CASES

De følgende tre eksempler er fra forløb jeg har haft:

Eksempel fra et forløb:
En arbejdsgruppe på tre er frustrerede over deres rolle i firmaet og har interne problemer. Ud fra en fortælling får de en helt ny forståelse af, hvor de står og af hinanden og de får talt sammen på en ny og konstruktiv måde.

Vi arbejder videre og de får til slut hver en kort fortælling, der siger noget væsentligt om dem og hvilken kvalitet de skal bruge i gruppen.

Efter knap tre timer er energien i gruppen vendt fra at være splittet og trykket til at der er en god stemning og at de er en mere samlet gruppe.

En tilbagemelding efter ca. 2 mdr. viste at gruppen siden vores møde havde været velfungerende. 

Eksempel fra et andet forløb:
Et lille 2 mands firma i opstartsfasen vil gerne have vejledning omkring forskellige spørgsmål, bl.a. hvilke områder de skal satse på, hvor meget og hvordan de skal markedsføre sig, hvad de skal være opmærksomme på og hvordan det i det hele taget ser ud for dem.

Vi begynder med en overordnet fortælling om firmaet, hvad det bygger på, hvilke ressourcer der er og også hvad de skal forholde sig til.

Efter samtale omkring fortællingen og uddybende svar på de forskellige spørgsmål, går vi videre med individuelle fortællinger.
Hvor står den enkelte lige nu, hvad skal de hver især personligt tage fat på, hvad hindrer i at kunne bruge sig selv fuldt ud, hvad er den enkeltes styrke og hvad skal vedkommende passe på under pres.

Et meget fint og intenst forløb på godt 4 timer. Fortællingen kan fremover huske dem på den styrke der er og som de altid kan trække på.

Eksempel fra et længere forløb:

En mindre virksomhed med en ejer/direktør og 10 ansatte oplever at der er blevet en del "mukken i krogene".

Der bliver arbejdet med hele firmaet samlet og i hver afdeling. Herudover er der løbende sparring med ejeren omkring hvad han bedst gør.

Slutresultatet bliver at der ikke kun laves ændringer i måden at kommunikere på, men også i det fysiske miljø. Det omorganiseres hvor nogle af medarbejdere sidder og der laves forbedringer i flere rum og det fælles spisested.

Det er nu på alle måder en anderledes let og god stemning der møder en, når man træder ind i firmaet.

Forløbet var ialt på 22 timer.

Tilbage